Wat is jouw krachtdier?

Misschien heb je al een keuze gemaakt, maar weet je nog niets over de symboliek en diepere betekenis van jouw krachtdier, of met welk doel je dit dier hebt gekozen.

Door dit te ontdekken krijg je meer inzicht over jezelf, je persoonlijkheid, je talenten of over de situatie waarin je verkeert. Krachtdieren geven betekenisvolle boodschappen en lessen aan wie naar hen luistert en de boodschap weet te interpreteren. Jouw krachtdier leidt je niet alleen en maakt je niet alleen attent op iets dat je moet (h)erkennen of waar je mee moet werken, maar toont je ook je wat je goed kunt en wat je verder zou kunnen ontwikkelen.

De Wolf
Symboliek van de wolf:
 • Snel van begrip, heel instinctief
 • Snakt naar vrijheid
 • Handelt intuïtief
 • Voelt zich bedreigd, gebrek aan vertrouwen (in jezelf of in een ander)
 • Positief als krachtdier
Kenmerken van de wolf

Wanneer de wolf jouw krachtdier is, kan dat betekenen dat je intelligent bent en je laat leiden door je intuïtie. De wolf symboliseert dat je heel instinctief handelt en wanneer hij jouw spiritueel gids blijkt te zijn, kan dat erop wijzen dat je de wereld om je heen ook op zijn manier bekijkt en begrijpt.
Wanneer de aanwezigheid van de wolf als bedreigend aanvoelt, besteed dan aandacht waarom jij, of de mensen om je heen, uit je evenwicht wordt gebracht door instinctief of heel emotioneel handelen. Jouw krachtdier waarschuwt je dan dat je je teveel laat leiden door het gedrag van de mensen om je heen.
De spirit van de wolf, of van krachtdieren, wijst erop dat je naar vrijheid verlangt en het leven intuïtief en ten volle wilt leven. Wanneer de wolf zich als gids in je leven laat zien, kan het betekenen dat je je vrijer moet gaan bewegen en meer passie in je dagelijks leven moet proberen te brengen.
Wolven zijn wilde dieren en niet gemakkelijk tam te maken. Wanneer hij als je spirituele gids verschijnt, kan dat een uitnodiging zijn om te kijken op welke manier hij je ondersteunt en je je ware zelf laat zijn. De wolf herinnert je eraan je geest levend te houden en te vertrouwen op je intuïtie om te ontdekken wat je het beste kunt doen.

De Uil
Symboliek van de uil:
 • Intuïtief, ziet wat anderen niet zien
 • De aanwezigheid van de uil betekent verandering
 • Doorziet bedrog en schijnheiligheid
 • Wijsheid
 • De traditionele aanwezigheid van de uil betekent de aankondiging van de dood, symbolisch gezien een fase van overgang en verandering.
Kenmerken van de uil

Van de uil is het meest bekend dat hij goed in het donker kan zien. Als krachtdier licht de uil een tipje van de sluier op wanneer je wordt teleurgesteld zodat je de werkelijke betekenis kunt ontdekken van wat iemand doet of zegt. De uil leidt je en helpt je de juiste besluiten te nemen, ook in verwarrende situaties. Als de uil je krachtdier is wil je waarschijnlijk het onbekende gaan ontdekken. Vooral ‘s nachts kun je creatieve gedachten krijgen, besteed hier aandacht aan. Wanneer de uil in je leven komt, let dan op de subtiele signalen die je ontvangt. Let op vooral op je intuïtieve gevoelens.
De uil wordt ook geassocieerd met de dood, vooral met een symbolische dood, een nieuwe fase in het leven, of belangrijke veranderingen. Misschien moet je een aantal oude gewoonten loslaten, of de situatie waarin je je niet prettig voelt veranderen.

De Beer
Symboliek van de Beer:
 • Sterk en straalt vertrouwen uit.
 • Verdraagt tegenspoed, neemt actie en toont leiderschap
 • Toont aan dat het tijd is om (jezelf) te helen
 • De beer laat zien hoe belangrijk rust(en) is. Hij laat je zien dat je je moet gronden.
Kenmerken van de beer

Als krachtdier laat de beer je zien dat je sterk bent in moeilijke tijden en anderen kunt steunen. Wanneer de beer verschijnt is het misschien tijd om voor je overtuigingen uit te komen en jouw waarheid te zeggen. De beer laat je ook zien dat je de leiding op je moet nemen. Dit krachtdier wordt gevreesd en bewonderd om zijn kracht. Zijn aanwezigheid imponeert en dwingt respect af. Let ook op je eigen innerlijke kracht en zie hoe je die in jouw eigen wereld kunt aanwenden. Omdat de beer vaak wordt genoemd in verband met sjamanen, geeft hij je aan dat het tijd is om te helen, zowel lichamelijk, emotioneel als spiritueel. Hij kan je laten zien dat je je meer moet focussen. Het krachtdier beer leeft alleen, en dat kan betekenen dat jij ook je rust en evenwicht vindt als je alleen bent. De beer kan ook aangeven dat je anders moet opstellen en je grenzen moet aangeven, zodat je weer gemakkelijk gaat voelen. Neem de tijd en je rust, of mediteer. Grond jezelf, net zoals de beer doet, dat helpt je in onrustige tijden.

De Havik
Symboliek van de Havik
 • Boodschapper van de spirituele wereld
 • Ziet scherp, kan zich goed focussen
 • Geeft op het juiste moment leiding
 • Sterk verbonden met spirit, en heel spiritueel
Kenmerken van de havik

De havik kan zonder moeiteloos tot grote hoogte stijgen. Net zoals de meeste krachtdieren wordt de havik gezien als brenger van boodschappen uit de Spirituele wereld. Als de havik jouw krachtdier is, ben je waarschijnlijk gevoelig voor tekenen die je leiden in je dagelijks leven. De havik kan je hierbij nog meer helpen. Let op de tekens die hij geeft en vertrouw op je intuïtie. De havik zegt je ook te focussen op hetgeen waarmee je bezig bent, laat je niet afleiden. Tegelijkertijd kan de havik je hierbij ook meer in- en overzicht geven. Wanneer je vertrouwt op de kracht van de havik kun je duidelijk zien wat je te wachten staat en eventuele obstakels uit de weg gaan.
De havik is ook een prooidier. Dat betekent dat leiding kunt geven en anderen kunt beïnvloeden. De havik kan ook aangeven dat je actiever moet zijn en het initiatief moet nemen. Hij laat je ook zien dat je goed kunt observeren, en een situatie goed bekijkt voordat je actie onderneemt. De havik laat ook zien dat je visie hebt, en soms dingen ziet die anderen nog niet hebben gezien.
De havik betekent ook verbonden zijn met hemelse sferen. Wanneer hij verschijnt besteed er dan aandacht aan, ervaar deze en voel je meer verbonden met spirit.

Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Inloggen

TRACK & TRACE

Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België4,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland2,50Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Oostenrijk8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer