Logo Tarot.nl
Inloggen (0)
  1. Home
  2. Magazine
  3. Het Ankh Legpatroon: Inzicht in Oorzaken, Achtergronden en Toekomstperspectieven

Het Ankh Legpatroon: Inzicht in Oorzaken, Achtergronden en Toekomstperspectieven

Het Ankh Legpatroon

Het Ankh Legpatroon

Inzicht in Oorzaken, Achtergronden en Toekomstperspectieven

Dit unieke legpatroon is geïnspireerd op het oude Egyptische levenssymbool, de “Ankh” ofwel het “oorkruis”. Het combineert een cirkel en een kruis. De kaarten die binnen de cirkel worden geplaatst, onthullen spirituele achtergronden en diepere oorzaken. Kaarten die op het kruis liggen, daarentegen, vertegenwoordigen de materiële manifestatie van het probleem, mogelijke acties en de toekomstige vooruitzichten.

Typische vragen kunnen zijn: “Waarom beleef ik deze crisis (ziekte, probleem etc.) en wat kan ik in de toekomst verwachten?”

Het doel van de Ankh legmethode is om verborgen achtergronden en diepere oorzaken te ontdekken.

Dit legsysteem is gebaseerd op een Oudegyptisch symbool, het levensteken "Ankh", ook wel oorkruis genoemd. Het bestaat uit een cirkel en een kruis. Volgens de betekenis van de cirkel belichten de daar neergelegde kaarten de geestelijke, spirituele achtergrond en de dieper gelegen oorzaken, terwijl de kaarten die op het kruis liggen laten zien hoe het probleem in de realiteit tot uitdrukking komt, welke concrete stappen kunnen worden ondernomen en welke vooruitzichten er bestaan.

1+2* = twee huidige ingevingen, energieën of houdingen die elkaar blokkeren en waartussen de vraagsteller als het ware ‘klem’ zit.

3 = vroegere oorzaken

4 = directe aanleiding

5 = hoger inzicht

6 = noodzakelijke consequentie

Als je het inzicht (5) hebt verkregen en de consequentie (6) is getrokken, kun je verder met deze stappen:

7 = de volgende stap

8 = verrassende ondervindingen

9 = het resultaat

Dit geldt specifiek als de Ankh legmethode wordt toegepast op crisisvragen. Wanneer het gaat om het onderzoeken van een positieve ervaring, tonen deze twee kaarten harmonieuze elementen of aspecten die verzoend worden.

Werkwijze

  • Onderzoek het conflict tussen kaart 1 en 2. Dit is vaak het lastigste onderdeel, vooral als de kaarten onderwerpen laten zien die met elkaar verbonden zijn. Deze stap is essentieel om de volgende kaarten te kunnen duiden.
  • Sta stil bij de betekenis van kaart 3. De betekenis kan teruggaan naar je kinderjaren.
  • Duid kaart 4.
  • Kaart 5 en 6 zijn belangrijk omdat je hiermee tot inzichten (5) en handelingen (6) komt waarmee je je probleem of situatie kunt oplossen of verbeteren.
  • Kijk nu naar kaart 7 tot en met 9. Deze verwijzen naar de toekomst. Je kunt tot een oplossing komen, maar soms tonen de kaarten alleen een eerste stap. Er zijn dan meerdere stappen nodig. Geef niet op en zet door, want de eerste stap is de belangrijkste stap om uit deze situatie te komen.

*Geïnspireerd door “Met de Tarot op Pad” van Hajo Banzhaf. De kaarten zijn afkomstig uit het deck The Light Seer’s Tarot.

Blijf met ons verbonden!

Neem een duik in de wereld van Tarot.nl door je te abonneren op onze boeiende nieuwsbrief.

Welkom op Tarot.nl