Mlle Lenormand

Schatrijk maar o zo vaak erg eenzaam. Er is al weer wat gezegd en geschreven over deze beroemde waarzegster. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien deze vrouw tijdens haar leven de aandacht van de mensen kon trekken. Zelfs na haar dood bleef de belangstelling voortduren. Wie was zij eigenlijk en wat deed zij?

Wie was Mlle lenormand?

Marie-Anne le Normant (zo luidt haar oorspronkelijke naam) werd in 1772 te Alencon in Frankrijk geboren. Als klein meisje volgde ze school in de koninklijke abdij der Dames Benedictijnen. Haar omgeving ontdekte al gauw, dat de jonge Marie-Anne geen alledaags kind was. Zij zonderde zich vaak af van haar leeftijdsgenootjes, die zijn maar “kinderachtig” vond. Haar gave openbaarde zich meer en meer. Stelde vragen waarmee ouderen niet altijd goed raad wisten. Op jonge leeftijd, zij zal ongeveer 7 jaar geweest zijn, deed zij al uitspraken, die een ieder versteld deden staan.

Een bekend verhaal is dat de abdis, die uit haar functie ontheven was, door een zekere dame uit Picardië vervangen zou worden. Na ongeveer achttien maanden kwam deze voorspelling ook inderdaad uit! Het is dan ook niet verwonderlijk, zij het in kleine kring, dat er “anders”over haar gesproken werd. De kleine Marie-Anne groeide op en vervolgde haar school.

Parijs

De inmiddels achttien jaar geworden Marie-Anne verhuisde in haar eentje van het veilige platteland naar het toen al politiek onrustige Parijs. Toen al was zij zeer zelfstandig. In korte tijd had zij een kring van bewonderaars om zich heen.
Niet alleen vanwege haar juiste voorspellingen, ook haar tarief loog er niet om. Zij was voor die tijd perperduur! Vandaar dat alleen de hogere klasse in staat was haar te consulteren.

In het onrustige Parijs voorspelde ze de val van Lodewijk XVI en het uitbreken van de Franse revolutie. Door haar bekendheid en inmiddels opgebouwd financieel vermogen, besloot zij een bureau op te richten waar het kaartleggen beoefend werd. Gedurende haar leven verbleef zij aan de Rue de Tournin no.5 in Faubourg St. Germain, waar zij haar mensen ontving. Talrijke hooggeplaatste personen, onder wie Robespierre, generaal Monreau, de prins van Talleyrand consulteerde haar.

Tijdens het schrikbewind in die dagen werd zij meerdere malen in de gevangenis gezet. Als reden werd aangevoerd, dat haar voorspellingen te precies bleken te zijn en zij zou zich met de politiek bemoeien. Iets wat zeer riskant was! Keizer Napoleon liet haar om die reden tot tweemaal oppakken. Het is een bekend gegeven, dat keizerin Josephine verrukt was over het kunnen van Marie-Anne en naam haar ook in bescherming.

Concurrentie

Hoe precies en juist haar voorspellingen ook waren, zij kon echter niet tippen aan het kunnen van een andere zeer bekende waarzegster, Madame Blavatsky. Zij was op ieder terrein haar meerdere, echter ook door haar precieze uitspraken, haar meerdere in het uitzitten van gevangenis straffen! Ze behoorden tot die omstreden vrouwen, waar men goed en kwaad over kon spreken, zonder hun geheimen te ontraadselen.

Sybilla van de 19e eeuw

Haar bekendheid was nu zo groot, dat haar bijnaam dan ook luidde: “de Sybilla der 19de eeuw.” Zij had inmiddels het diploma behaald van boekhandelaar. Verzot op geld gaf zij alleen haar eigen werk uit. Enkele hiervan zijn: De historische Herinneringen en Geheimen der Keizerin Josephine; Voorzegging herinneringen; De Beschermengel van Frankrijk enz. En dan vooral haar eigen waarzegkaarten niet te vergeten! Deze waren gebaseerd op de gewone speelkaarten. Opvallend is dan ook, dat Mlle Lenormand de zes erbij voegde en niet ophield bij zeven, zoals toen gebruikelijk was. Zodoende betrok ze de dobbelstenen en de dominosteen in haar systeem. Want ook met dominostenen werd de toekomst voorspeld.

Zij heeft als geen ander glas gegeven aan het kaartleggen en het interpreteren daarvan! Op 25 juni 1843 overleed zij na een zeer bewogen leven. Ze was schatrijk maar o zo vaak erg eenzaam.

Veelgestelde vragen (FAQ)

  1. Wat is Tarot.nl? Tarot.nl is een online winkel die een breed scala aan tarotkaarten en orakelkaarten aanbiedt. We hebben honderden unieke en bijzondere Indie-decks die zich onderscheiden van de standaard tarotkaarten.
  2. Wat maakt de tarotkaarten van Tarot.nl uniek? Bij Tarot.nl geloven we dat een deck niet alleen mooi moet zijn om naar te kijken, maar ook een ziel en een verhaal moet hebben. We hebben een uitgebreide selectie van unieke en bijzondere Indie-decks.

  3. Hoe snel kan ik mijn bestelling verwachten? Als je je bestelling vóór 16:00 uur plaatst, wordt deze de volgende werkdag geleverd.

  4. Wat is een Indie-deck? Een Indie-deck is een tarotdeck dat onafhankelijk is gepubliceerd door de kunstenaar of ontwerper van het deck, in plaats van door een traditionele uitgeverij.

  5. Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice? Je kunt contact opnemen met onze klantenservice via de contactpagina op onze website.

  6. Kan ik me abonneren op nieuws en updates van Tarot.nl? Ja, je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en de introductie van onze nieuwste tarotdecks en speciale acties.

  7. Hoe kan ik een product retourneren? Voor informatie over het retourneren van producten, raadpleeg je onze retourbeleidspagina op de website.

  8. Wat zijn de verzendkosten? De verzendkosten variëren afhankelijk van de locatie en het gewicht van het pakket. Raadpleeg onze verzendkostenpagina voor meer informatie.

  9. Hoe kan ik betalen voor mijn bestelling? We accepteren verschillende betaalmethoden. Raadpleeg onze betaalpagina voor meer informatie.

  10. Wat zijn de beoordelingen van Tarot.nl? Tarot.nl heeft een hoge klanttevredenheid met een gemiddelde beoordeling van 4,8 op basis van 1.902 beoordelingen.

Ontdek meer over dit onderwerp

Blijf in het hart van de actie, blijf met ons verbonden!

Neem een duik in de wereld van TAROT.NL door u te abonneren op onze boeiende nieuwsbrief en ons te volgen op Facebook, TikTok, Pinterest en Instagram. U krijgt als eerste toegang tot exclusieve nieuwtjes, onweerstaanbare aanbiedingen en de introductie van onze nieuwste tarotdecks en speciale acties.

Word vandaag nog deel van onze bruisende gemeenschap! Ontdek elke dag een nieuw universum vol mysterie en inspiratie. Blijf verbonden, blijf betoverd met TAROT.NL. Laat de magie beginnen!

.
Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België6,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland4,95Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Oostenrijk9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer