Tarot is Trendy

Steeds meer mensen kopen en gebruiken tarotkaarten. Zelfs modeontwerpers laten zich inspireren door tarot. De mystieke sluier is opgelicht en de kaarten onthullen waarheden die heel eigen aanvoelen. Tarot is voor iedereen en hipper dan ooit.

Tarot tot leven gewekt

De betoverende scenes uit de tarot komen tot leven in Le Château du Tarot. De bekende ontwerper Dior laat figuren uit de tarot, zoals de Magiër, de Dwaas en de Dood de revue passeren in zijn voorjaar-zomer 2021 collectie. Dior Haute Couture Spring-Summer 2021 Collection – YouTube

Stijging verkoop tarot decks

Ook bij US Games merken ze dat tarotkaarten meer en meer gemeengoed worden. De verkoop van decks is gestegen, helemaal tijdens de pandemie. Tarot is een toegankelijke manier om je leven beter te begrijpen, keuzes te maken en om nieuwe perspectieven te krijgen. Je zou kunnen zeggen dat er een verschuiving is opgetreden. Tarot is uit zijn occulte hoek gehaald en is hard op weg om een onderdeel te worden van de hedendaagse cultuur.

Tarot en pandemie

Dat er meer tarotdecks worden verkocht sinds de pandemie, is niet zo vreemd. In tijden van verandering, angst en onzekerheid, zoeken mensen naar houvast. In extreme condities vallen vaste bakens weg of worden wankel. Denk aan de omslag in werken, de sluiting van scholen, de afstand tussen mensen en eenzaamheid. Dan is het fijn als je de kaarten kunt aanwenden om weer een gevoel van richting te krijgen, om een vooruitzicht te hebben en te kunnen bekrachtigen wat je diep vanbinnen al weet. Tarot kan je een gevoel van innerlijke rust geven in een turbulente wereld.

Een eerste deck

Voor al die nieuwsgierigen naar tarot, vormt het Rider-Waite deck vaak een eerste introductie met tarot. Deze bestseller kaarten zijn in 1910 bedacht door A.E. Waite en geïllustreerd door Pamela Colman Smith. De twee vormden een gouden combinatie en maakten een zeer toegankelijk deck vol symboliek. Ze waren echter niet de eersten die een tarotdeck ontwikkelden. In de 15e eeuw werd het Visconti-Sforza deck gecreëerd door Filippo Maria Visconti en kunstenaar Bonifacio Bembo. Deze kaarten werden aanvankelijk vooral als spelkaarten gebruikt.

Een feministische visie

Karen Vogel en Nicki Noble ontwikkelden in de jaren 70 het Motherpeace deck, een feministische tegenhanger van het, volgens Vogel, patriarchale Waite deck. De ronde kaarten bevatten sjamanistische, vrouwelijke elementen. Maria Grazia Chiuri, modeontwerpster bij Dior, ontwikkelde in 2018 een collectie met geborduurde elementen uit het Motherpeace tarot.

Nieuwe decks

Allerlei creatieve geesten laten zich inspireren door de tarot en maken hun eigen, unieke versie hiervan. Dit zie je ook terug in de Indie-decks die steeds vaker verschijnen en meer in the picture komen. Als je een tarotdeck wilt kopen, valt al snel op hoeveel verschillende varianten er zijn. Dit betekent dat er altijd een deck is dat bij jou past. Het enige nadeel is dat je een keuze moet maken, want bij het zien van zoveel (vaak kleurrijke) decks, kun je niet anders dan hebberig worden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

  1. Wat is Tarot.nl? Tarot.nl is een online winkel die een breed scala aan tarotkaarten en orakelkaarten aanbiedt. We hebben honderden unieke en bijzondere Indie-decks die zich onderscheiden van de standaard tarotkaarten.
  2. Wat maakt de tarotkaarten van Tarot.nl uniek? Bij Tarot.nl geloven we dat een deck niet alleen mooi moet zijn om naar te kijken, maar ook een ziel en een verhaal moet hebben. We hebben een uitgebreide selectie van unieke en bijzondere Indie-decks.

  3. Hoe snel kan ik mijn bestelling verwachten? Als je je bestelling vóór 16:00 uur plaatst, wordt deze de volgende werkdag geleverd.

  4. Wat is een Indie-deck? Een Indie-deck is een tarotdeck dat onafhankelijk is gepubliceerd door de kunstenaar of ontwerper van het deck, in plaats van door een traditionele uitgeverij.

  5. Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice? Je kunt contact opnemen met onze klantenservice via de contactpagina op onze website.

  6. Kan ik me abonneren op nieuws en updates van Tarot.nl? Ja, je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en de introductie van onze nieuwste tarotdecks en speciale acties.

  7. Hoe kan ik een product retourneren? Voor informatie over het retourneren van producten, raadpleeg je onze retourbeleidspagina op de website.

  8. Wat zijn de verzendkosten? De verzendkosten variëren afhankelijk van de locatie en het gewicht van het pakket. Raadpleeg onze verzendkostenpagina voor meer informatie.

  9. Hoe kan ik betalen voor mijn bestelling? We accepteren verschillende betaalmethoden. Raadpleeg onze betaalpagina voor meer informatie.

  10. Wat zijn de beoordelingen van Tarot.nl? Tarot.nl heeft een hoge klanttevredenheid met een gemiddelde beoordeling van 4,8 op basis van 1.902 beoordelingen.

Ontdek meer over dit onderwerp

Blijf in het hart van de actie, blijf met ons verbonden!

Neem een duik in de wereld van TAROT.NL door u te abonneren op onze boeiende nieuwsbrief en ons te volgen op Facebook, TikTok, Pinterest en Instagram. U krijgt als eerste toegang tot exclusieve nieuwtjes, onweerstaanbare aanbiedingen en de introductie van onze nieuwste tarotdecks en speciale acties.

Word vandaag nog deel van onze bruisende gemeenschap! Ontdek elke dag een nieuw universum vol mysterie en inspiratie. Blijf verbonden, blijf betoverd met TAROT.NL. Laat de magie beginnen!

.
Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België6,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland8,00Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland4,95Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Oostenrijk9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer