Steeds meer mensen kopen en gebruiken tarotkaarten. Zelfs modeontwerpers laten zich inspireren door tarot. De mystieke sluier is opgelicht en de kaarten onthullen waarheden die heel eigen aanvoelen. Tarot is voor iedereen en hipper dan ooit.

Tarot tot leven gewekt

De betoverende scenes uit de tarot komen tot leven in Le Château du Tarot. De bekende ontwerper Dior laat figuren uit de tarot, zoals de Magiër, de Dwaas en de Dood de revue passeren in zijn voorjaar-zomer 2021 collectie. Dior Haute Couture Spring-Summer 2021 Collection – YouTube

Stijging verkoop tarot decks

Ook bij US Games merken ze dat tarotkaarten meer en meer gemeengoed worden. De verkoop van decks is gestegen, helemaal tijdens de pandemie. Tarot is een toegankelijke manier om je leven beter te begrijpen, keuzes te maken en om nieuwe perspectieven te krijgen. Je zou kunnen zeggen dat er een verschuiving is opgetreden. Tarot is uit zijn occulte hoek gehaald en is hard op weg om een onderdeel te worden van de hedendaagse cultuur.

Tarot en pandemie

Dat er meer tarotdecks worden verkocht sinds de pandemie, is niet zo vreemd. In tijden van verandering, angst en onzekerheid, zoeken mensen naar houvast. In extreme condities vallen vaste bakens weg of worden wankel. Denk aan de omslag in werken, de sluiting van scholen, de afstand tussen mensen en eenzaamheid. Dan is het fijn als je de kaarten kunt aanwenden om weer een gevoel van richting te krijgen, om een vooruitzicht te hebben en te kunnen bekrachtigen wat je diep vanbinnen al weet. Tarot kan je een gevoel van innerlijke rust geven in een turbulente wereld.

Een eerste deck

Voor al die nieuwsgierigen naar tarot, vormt het Rider-Waite deck vaak een eerste introductie met tarot. Deze bestseller kaarten zijn in 1910 bedacht door A.E. Waite en geïllustreerd door Pamela Colman Smith. De twee vormden een gouden combinatie en maakten een zeer toegankelijk deck vol symboliek. Ze waren echter niet de eersten die een tarotdeck ontwikkelden. In de 15e eeuw werd het Visconti-Sforza deck gecreëerd door Filippo Maria Visconti en kunstenaar Bonifacio Bembo. Deze kaarten werden aanvankelijk vooral als spelkaarten gebruikt.

Een feministische visie

Karen Vogel en Nicki Noble ontwikkelden in de jaren 70 het Motherpeace deck, een feministische tegenhanger van het, volgens Vogel, patriarchale Waite deck. De ronde kaarten bevatten sjamanistische, vrouwelijke elementen. Maria Grazia Chiuri, modeontwerpster bij Dior, ontwikkelde in 2018 een collectie met geborduurde elementen uit het Motherpeace tarot.

Nieuwe decks

Allerlei creatieve geesten laten zich inspireren door de tarot en maken hun eigen, unieke versie hiervan. Dit zie je ook terug in de Indie-decks die steeds vaker verschijnen en meer in the picture komen. Als je een tarotdeck wilt kopen, valt al snel op hoeveel verschillende varianten er zijn. Dit betekent dat er altijd een deck is dat bij jou past. Het enige nadeel is dat je een keuze moet maken, want bij het zien van zoveel (vaak kleurrijke) decks, kun je niet anders dan hebberig worden.

Wat is tarot?

Ontdek de geschiedenis en betekenis van Tarot, een eeuwenoud hulpmiddel voor inzicht en divinatie. Leer over de symboliek van de kaarten, verschillende Tarot decks en hoe Tarot kan worden gebruikt voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Lees verder »

De kracht van tarot: ontdekking en inzicht

Ontdek de kracht van tarotkaarten en hoe ze kunnen helpen bij het verkrijgen van inzicht in jezelf en het nemen van betere beslissingen. Leer hoe tarot kan worden gebruikt voor zelfontdekking en het onthullen van de diepere betekenis

Lees verder »

Open Portals for oracles

Similar to a tarot deck, Open Portals can be used as an Oracle deck for meditation and reflection. Within the Oracle manual that comes with each deck are the meanings behind all 56 cards.

Lees verder »

Tarot is trendy!

Steeds meer mensen kopen en gebruiken tarotkaarten. Zelfs modeontwerpers laten zich inspireren door tarot. De mystieke sluier is opgelicht en de kaarten onthullen waarheden die heel eigen aanvoelen. Tarot is voor iedereen en hipper dan ooit.

Lees verder »

De Liefdes Tarot Legging

Ieder mens verlangt naar nabijheid, geborgenheid en emotionele verbinding. We willen samen met iemand door het leven gaan. Dat was vroeger zo, en dat is nu nog steeds zo. Daarom worden tarotkaarten al zo lang en heel vaak geraadpleegd.

Lees verder »

Hoe train je je intuïtie met tarot?

Kun je je intuïtie trainen met tarot? Het antwoord luidt volmondig ja! Maar, wat is intuïtie eigenlijk? Intuïtie is aangeboren en behoort dus ieder mens toe. Het is een soort zesde zintuig. Soms ‘weet’ je dingen gewoon, zonder dat hier concrete bewijzen voor zijn.

Lees verder »

Lenormand en de invloed van planeten; Uranus

Onder Uranus vallen de ontdekkingen en de intuïtie. Technisch (zeer) begaafde mensen hebben een sterke Uranus stand. Het is de planeet van de intuïtieve wetenschappen. Atoomwetenschap, kernenergie, nieuwe vormen van energie winningen vallen onder deze planeet.

Lees verder »

Lenormand en de invloed van planeten; Pluto

Deze planeet werd als laatste ontdekt. Hij is een soort super Mars. Hij heeft de kracht om tot het uiterste te gaan en de macht om een richting radicaal te wijzigen. Hij wordt ook wel de “generatie planeet” genoemd.

Lees verder »

Hoe kies je een tarot deck voor beginners

Je staat op het punt om je eerste tarot deck te kopen. Dan zie je dat er heel veel verschillende decks zijn. Het duizelt je. Welke moet je nu kiezen? Moet je je laten leiden door je intuïtie en gevoel, of door je verstand?

Lees verder »

Koop geen namaak tarot decks!

Er zijn, over het algemeen, twee groepen mensen die namaak tarot decks kopen. Mensen die de tarot wereld nog niet goed kennen en zich laten verleiden door een ‘goede’ aanbieding, bijvoorbeeld via Aliexpress, Wish of Ebay.

Lees verder »

De Dwaas: avonturier of gek?

Dwaas: onverstandig, gek, raar.
Dit zijn enkele van de definities die je vindt als je zoekt naar de betekenis van een dwaas.
Maar is een dwaas écht zo onverstandig?
Wanneer is iemand gek?
Wat maakt iemand raar of misschien wel eigenaardig?

Lees verder »
Explore More Items
Explore More Items
Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België6,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland4,95Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Oostenrijk9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer