viva-luna-studios-mnf5Q9nTkhs-unsplash

Een reading met Orakelkaarten?

Gemakkelijker dan je denkt!

Je wilt een intuïtieve reading geven met een orakeldeck. Een goede keuze. Maar eerst, wat is nu het verschil tussen een orakeldeck en een tarotdeck?

Orakeldecks en tarotdecks

Beide decks bevatten een verzameling kaarten die leiding geven en perspectief bieden als het gaat om je levenservaringen. Tarotkaarten volgen een bepaalde structuur: 78 kaarten, verdeeld over de Grote en Kleine Arcana. Orakelkaarten kennen ook wel structuur, maar deze staat minder vast en is multi-interpretabel. Er zijn minder regels als je een reading doet met orakelkaarten waardoor je alle vrijheid en ruimte hebt om je intuïtie te volgen.

Een deck kiezen

Er zijn honderden orakelkaarten die elk hun eigen thema, focus en karakteristieken hebben. Waar moet je nu op letten als je een deck koopt? Eigenlijk is het eenvoudig: volg je intuïtie. Welke kaarten trekken je aan? Je zult merken dat als je, na verloop van tijd, meerdere decks hebt, je er eentje kiest naar gelang je stemming, de omstandigheden of dat je de keuze aanpast aan de persoon voor wie je een reading doet.

Een reading doen

Volg onderstaande stappen als je een reading wilt doen voor jezelf of voor een ander.

 1. Maak je geest leeg en stel jezelf open. Als je een reading voor jezelf doet, zoek dan een rustige plek op waar je alleen kunt zijn en af kunt stemmen op je eigen energie.
 2. Hou het deck in je handen en vraag je af waar je leiding bij kunt gebruiken. Je intuïtie vertelt je precies wat je moet weten (en dat kan verrassend zijn!). Als je een reading voor een ander doet, focus je op deze persoon terwijl je de kaarten schudt.
 3. Je kunt het deck op verschillende manieren schudden. Je kunt schudden totdat er een kaart uitsteekt of uit het deck vliegt. Je kunt ook schudden totdat je voelt dat je moet stoppen en dan de kaart pakken die bovenop de stapel ligt.
 4. Vraag je intuïtie hoeveel kaarten je moet trekken. Het maakt niet uit of het een kaart is of dat je er meerdere trekt. Leg de kaarten met de afbeelding naar beneden voor je.
 5. Draai de kaarten een voor een om. Wat komt er het eerste in je op? Vaak is je eerste ingeving het meest diepgaand. Laat je verrassen door de (onverwachte) inzichten.
 6. Als je niet direct een ingeving krijgt, blijf dan rustig zitten terwijl je naar de kaart kijkt en wacht tot er iets in je opkomt.
Tips voor accurate readings

Er zijn geen vaste regels of harde eisen als het gaat om het werken met orakelkaarten. Er zijn wel enkele punten die je in gedachten kunt houden als je met de kaarten aan de slag gaat.

 • Behandel je deck als een heilig object.

Een deck is er om te gebruiken, maar doe dit altijd met respect. Als je een reading voor een ander doet, ben jij degene en de enige die de kaarten schudt en aanraakt. Doe de kaarten na gebruik in een afgesloten la of kastje, zodat de kaarten geen energieën oppikken die in je huis rondgaan. Des te meer aandacht je besteedt aan de energie van je kaarten, des te accurater zijn je readings.

 • Laat de handleiding los.

De auteurs van orakeldecks besteden veel tijd aan het schrijven van de handleiding. Het is fijn en leuk om deze handleidingen door te nemen en inspiratie op te doen. Echter, er komt een moment dat je de handleiding los moet laten en op jezelf en je intuïtie moet gaan vertrouwen.

 • Besteed aandacht aan de afbeeldingen.

De afbeeldingen op de orakelkaarten zijn niet gewoon ‘mooie plaatjes’. Soms zeggen de woorden op de kaart je niets, maar resoneert de afbeelding des te meer. Dan staat de man op de afbeelding voor je vader, of het dier op de kaart herinnert je aan je huisdier. Kaarten die een bepaald seizoen verbeelden kunnen je vertellen dat er een verandering in je carrière op komst is, of dat er een huwelijksaanzoek aankomt.

 • Sta open voor het wonder en de magie van de kaarten.

Intense emoties, zoals angst of boosheid kunnen je intuïtie blokkeren en zorgen ervoor dat je minder plezier beleeft aan de readings. Onthoud dat de kaarten er zijn om je te helpen om in contact te komen met je hogere zelf en je spirituele gidsen. Leg dat vervelende stemmetje in je hoofd dat zegt dat ‘de kaarten niet werken’ of ‘dit is gek’ het zwijgen op. Orakelkaarten kunnen verrassend accuraat zijn. Hang je ongeloof aan de wilgen om meer uit je readings te halen.

 • Gebruik je kaarten niet te vaak

Als je jezelf meerdere readings per dag geeft, zal de accuraatheid van de readings afnemen. Sommige mensen trekken een kaartje per dag. Vind een ritme dat voor jou werkt, maar zorg dat er tijd tussen je readings zit.

Heel veel succes met het doen van je readings! En onthoud: volg je intuïtie en heb plezier.

Explore More Items
Explore More Items
Join Waitlist Wil je weten wanneer dit artikel weer op voorraad is?

Levertijd

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bezorgopties

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Verzendkosten

LandGratis verzenden bij een besteding van:
België6,95Gratis verzending bij een besteding van € 50,00 of meer
Bulgarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Cyprus18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Denemarken9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Duitsland9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Finland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Frankrijk9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Griekenland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Hongarije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Ierland18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Italië9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Kroatië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Luxemburg9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Nederland4,95Gratis verzending bij een besteding van € 40,00 of meer
Noorwegen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Oostenrijk9,95Gratis verzending bij een besteding van € 100,00 of meer
Polen18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Portugal18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Roemenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slowakije18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Slovenië18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Spanje18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer
Verenigd Koninkrijk18,50Gratis verzending bij een besteding van € 150,00 of meer